EXOSOMER

Fremtiden inden for regenerativ medicin og hudpleje

EXOSOMER

Fremtiden inden for regenerativ medicin og hudpleje

HVAD ER EXOSOMER

Regenerativ medicin er en banebrydende gren inden for medicinsk forskning, der fokuserer på at genoprette og helbrede beskadigede væv og organer. I de seneste år har forskningen inden for regenerativ medicin centreret sig omkring brugen af stamceller til at skabe nye væv og erstatte syge eller skadede celler. Men nu har en ny revolutionerende tilgang inden for feltet fået opmærksomhed – brugen af exosomes

Exosomes er nano-størrelse extracellulære vesikler, der dannes og udskilles af stort set alle celletyper i kroppen. De er små membranbobler fyldt med proteiner, lipider og nukleinsyrer. Exosomes fungerer som budbringere mellem celler og overfører information og molekyler fra en celle til en anden.

Denne kommunikation mellem celler via exosomes spiller en vigtig rolle i mange biologiske processer, herunder embryonal udvikling, immunrespons, inflammatoriske reaktioner og regenerativ heling.

Forskere har opdaget, at exosomee indeholder vigtige vækstfaktorer, proteiner og genetisk materiale, der stimulere cellevækst og regenerering.

Hudforyngene behandling

med exosomer

Microneedling med exosomer er en innovativ hudplejebehandling, der kombinerer fordelene ved microneedling med de regenerative egenskaber af exosomer. Exosomer er små vesikler udskilt af celler, som spiller en vigtig rolle i celle-til-celle kommunikation og fremmer heling og regenerering.

Fordele ved PuraSomes Microneedling:

 • Forbedrer hudens tekstur og tone.
 • Reducerer fine linjer og rynker.
 • Fremmer produktionen af nye hudceller.
 • Hjælper med at reducere ar og pigmentering.

HUDENS OPBYGNING

Epidermis

Epidermis (overhuden) er hudens yderste lag. Og skal derfor kunne tåle mekanisk påvirkning som tryk, stød, træk og slid. De fleste steder på kroppen er epidermis kun 0,1 mm tyk.

Epidermis Det består af hornceller (keratinocytter). Der laves hele tiden nye celler i epidermis, som langsomt bliver skubbet ud mod overfladen, hvor de slides af og tabes som hudskæl. En modningsproces tager cirka to måneder. Det betyder, at der hele tiden foregår en ret stor nydannelse af hudceller.

Epidermis

Dermis (læderhuden) er det mellemste lag i  består primært af bindevæv, som gør dette hudlag meget stærkt og sejt.

Bindevævet dannes af fibroblaster, som danner grundsubstans bestående af hyaluronsyre, vand, elektrolytter, kollagene fibre og elastiske fibre (elastin).

De kollagene fibre er opbygget af tynde fibriller af kollagene proteiner, som gør de kollagen fibre meget træk- og vridstærke.  De kollagen fibre findes i stort antal i dermis, hvor de ligger placeret i bundter og giver huden sin store trækstyrke. Med alderen sker der nogle ændringer i kollagenmolekylerne, som krymper og bliver stivere. Dette fører til nedsat eftergivelighed og trækstyrke i huden hos ældre mennesker.

De elastiske fibre er opbygget af elastin-proteiner. Disse fibre er tyndere og mere elastiske end de kollagene fibre og ligger en smule krøllet sammen i vævet. Det er de elastiske fibre, som gør huden elastisk. Når der trækkes i vævet, rettes de elastiske fibre ud i takt med at vævet strækkes. Når trækket slippes, vender de elastiske fibre tilbage til deres oprindelige sammenkrøllede form og trækker dermed vævet sammen igen. Med alderen mister de elastiske fibre deres elasticitet, hvilket medfører at huden er mindre elastisk hos ældre mennesker. Sollys nedsætter også fibrenes elasticitet og kan dermed gøre huden mere rynket.

Hypodermis

Underhuden (subcutis) er det nederste af hudens tre lag. Det består af fedtceller (adipocytter), enkelte fibroblaster og en meget løs, vandholdig ekstracellulær matrix.

PURASOMES SGC100+

uens hud og hyperpigmentering

Formål: Forbedrer hudtone og teint.
Nøgleingredienser: Exosomer, vækstfaktorer, hyaluronsyre, aminosyrer, stabilt vitamin C og antioxidantpeptider.
Fordele: Lysner huden, kontrollerer pigmentering og giver antioxidantbeskyttelse.

Purasomes er avancerede hudplejeløsninger, der udnytter kraften fra exosomer afledt af bovin colostrum. Disse ekstracellulære vesikler, der er vigtige for celle-til-celle kommunikation, indeholder 20 milliarder rene exosomer og 20 potente vækstfaktorer, som forbedrer hudens sundhed og foryngelse gennem exosomterapi. 

Puresoms indeholder

 • 20 milliarder Exosomer
 • 200mg Vækstfaktore
 • 50mg høj molekylevægt hyalaronsyre (1100-1400kDA)
 • 50mg lav molekylevægt hyalaronsyre (80-lO0kDA)
 • Aminosyre
 • Koncentreret stabilt vitamin C-derivat
 • 3 Antioxidant – Peptider

PURASOMES NC150+

rynker og alderstegn

Formål: Fugter og øger hudens fasthed og elasticitet.
Nøgleingredienser: Exosomer, vækstfaktorer, hyaluronsyre med høj og lav molekylvægt, PDRN fra lakse sædceller, aminosyrer, vitaminer og coenzymer. Fordele: Reducerer aldringstegn og mindsker ar, rynker og strækmærker.

Purasomes er avancerede hudplejeløsninger, der udnytter kraften fra exosomer afledt af bovin colostrum. Disse ekstracellulære vesikler, der er vigtige for celle-til-celle kommunikation, indeholder 20 milliarder rene exosomer og 20 potente vækstfaktorer, som forbedrer hudens sundhed og foryngelse gennem exosomterapi.

PDRN er en forbindelse udvundet fra lakse sædceller, der har forskellige gavnlige egenskaber. Den hjælper i exosomterapi med at vende aldringstegn og reducere fremkomsten af ar, rynker og strækmærker.

Puresoms indeholder

 • 20 milliarder Exosomer
 • 200mg Vækstfaktore
 • 50mg høj molekylevægt hyalaronsyre (1100-1400kDA)
 • 50mg lav molekylevægt hyalaronsyre (80-lO0kDA)
 • 23 Aminosyre – 10 vitaminer
 • 6 co enzymer
 • PDRN
 • 3 Antioxidant – Peptider

POPULÆRE

BEHANDLINGER

POPULÆRE BEHANDLINGER

Tid til dig

Online booking

ALT INFO OM

behandling

Mikroneedling med exosomer laves 3 gange  med 4 ugers mellemrum. Den første behandling kan med stor fordel tilsættes 20 IE botox, som er med til at reducere pore og fine linjer i huden.

UDFØRES AF LÆGE JOEANNA GROTH

Behandlingstid: 30-45 min

Opheling: ingen

resultat: efter 2-3 behandlinger

holdbarhed: 6-9 mdr

Typisk antal behandlinger: 3-4 ML

Pris: fra 2500 dkk

POPULÆRE FILLER

BEHANDLINGER

POPULÆRE FILLER BEHANDLINGER

MØD DIN

behandler

Mit navn er Joeanna Maditten og jeg er ejer af Klinik Maditten. Jeg er uddannet læge fra Aalborg Universitet og har siden arbejdet på bl.a. kræftafdelingen, infektionsmedicinsk, almen praksis & på øre -, næse – & hals kirurgiskafdeling,  sideløbende med mit kosmetiske arbejde, som altid har været min store passion.

Jeg har taget min kosmetiske uddannelse hos Inito v. Kim Novaa i sommeren 2021. Jeg har haft et samarbejde med flere klinikker & har nu åbnet min egen klinik.

Jeg har bl.a. specialiseret mig i tear trough, næse & i fullface rejuvenation. Noget jeg også har undervist i, både i Danmark og Sverige. Jeg holder mig altid opdateret inden for branchens udvikling.

Som behandler er jeg ekstremt perfektionistisk og kun det bedst er godt nok for mine kunder. Jeg sætter en stor ære i at lytte og forstå den enkeltes behov og efterkomme dette bedst muligt. Jeg laver ikke behandlinger, som jeg ikke 100% kan stå inde for. Dette er din garanti for ikke at bruge en masse unødige penge, på resultater som skuffer.

Processen

Forundersøgelse

Første besøg i klinikken er en lovpligtig forundersøgelse, hvor vi laver en forvent- ningsafstemning, taler om behandlings-mulighederne og produkterne.

Eventuel medicin samt sygdomme vil blive gennemgået med høj faglighed,  for at vurdere om den ønskede behandling er egnet til dig. Ligeledes vil jeg  kunne fortælle dig, hvilke resultater og priser du kan forvente af den aftalte behandling.

Du er velkommen til at medbringe et familiemedlem eller en anden bisidder til forundersøgelsen. Det skal bemærkes, at fra konsultations tidspunktet skal du have mindst 2 døgns betænkningstid før behandlingsopstart. Til konsultationen og efter behandlingen vil der blive taget billeder, som ved samtykke eventuelt kan bruges til reklame mm.

Før behandlingen

I ugerne op til behandlingen fraråder jeg, at du indtager collagen pulver, da dette øger risikoen for blå mærker.

På behandlingsdagen bør du undgå makeup, kaffe, energidrik, blodfortyndende og smertestillende (ipren og  ibuprofen).

De fleste føler, at injektionerne er relative smertefrie. Der mærkes et lille stik og det strammer lidt, når gelen bliver lagt. Hvis du ønsker det, kan der før behandlingen smøres en lokal bedøvelsescreme på  det område, som skal behandles, ellers kan der lægges lokalbedøvelse.

SELVE BEHANDLINGEN

Området der skal behandles desinficeres, og filleren bliver injiceret i meget små mængder med en meget fin nål. Injektion med ikke- permanent filler  er relativt enkelt og hurtigt  for den professionelle behandler. Det tager sjældent mere end  30 minutter, men kan variere afhængigt af korrektionstype/ behandlingsområdet. Resultatet kan ses med det samme.

EFTER BEHANDLINGEN

Lige efter behandlingen kan du få let rødme, hævelse, ømhed eller kløe på det behandlede sted. Dette er en normal reaktion. Ubehaget er midlertidigt og forsvinder normalt efter et par dage (højst). Efter en læbe behandling kan læberne hæve og se ujævne ud. Dette kan vare ved i nogle dage (op til en uge). Sport eller andre hårdere udskejende og  fysisk aktivitet frarådes på behandlingsdagen (efter behandling). De første to døgn efter behandlingen skal du ikke massere eller gnide på det behandlede område (med mindre at anden instruks gives af mig). Du bør ikke udsætte det behandlede område for ekstrem varme (eks.solarium eller solbad) eller ekstrem kulde i de første dage efter behandlingen. Når filleren er integreret i vævet, tilpasser det sig ganske hurtigt konsistensen i det naturlige væv.

KONTROL

Op til nogle uger efter behandling er du velkommen til at møde i klinikken til en opfølgende kontrol. Her kan du få svar på eventuelle spørgsmål og vi kan gennemgå resultatet. Når gelen har lagt sig til, kan der i nogle tilfælde være behov for at efterfylde/efterbehandle enkelte steder for, at opnå den mest optimale korrektion – en såkaldt touch-up behandling.

Hvordan ser processen ud

Forundersøgelse
Før behandlingen
Selve behandlingen
Efter behandlingen
Kontrol

Første besøg i klinikken er en lovpligtig forundersøgelse., hvor vi laver en forventningsafstemning, taler om behandlingsmulighederne og produkterne. 

Eventuel medicin samt sygdomme vil blive gennemgået med høj faglighed,  for at vurdere om den ønskede behandling er egnet til dig. Ligeledes vil jeg  kunne fortælle dig, hvilke resultater og priser du kan forvente af den aftalte behandling. 

Du er velkommen til at medbringe et familiemedlem eller en anden bisidder til forundersøgelsen. Det skal bemærkes, at fra konsultations tidspunktet skal du have mindst 2 døgns betænkningstid før behandlingsopstart. Til konsultationen og efter behandlingen vil der blive taget billeder, som ved samtykke eventuelt kan bruges til reklame mm. 

I ugerne op til behandlingen fraråder jeg, at du indtager collagen pulver, da dette øger risikoen for blå mærker.

På behandlingsdagen bør du undgå makeup, kaffe, energidrik, blodfortyndende og smertestillende (ipren og  ibuprofen).

De fleste føler, at injektionerne er relative smertefrie. Der mærkes et lille stik og det strammer lidt, når gelen bliver lagt. Hvis du ønsker det, kan der før behandlingen smøres en lokal bedøvelsescreme på  det område, som skal behandles, ellers kan der lægges lokalbedøvelse.

Området der skal behandles desinficeres, og filleren bliver injiceret i meget små mængder med en meget fin nål. Injektion med ikke- permanent filler  er relativt enkelt og hurtigt  for den professionelle behandler. Det tager sjældent mere end  30 minutter, men kan variere afhængigt af korrektionstype/behandlingsområdet. Resultatet kan ses med det samme. 

Lige efter behandlingen kan du få let rødme, hævelse, ømhed eller kløe på det behandlede sted. Dette er en normal reaktion. Ubehaget er midlertidigt og forsvinder normalt efter et par dage (højst). Efter en læbe behandling kan læberne hæve og se ujævne ud. Dette kan vare ved i nogle dage (op til en uge). Sport eller andre hårdere udskejende og  fysisk aktivitet frarådes på behandlingsdagen (efter behandling). De første to døgn efter behandlingen skal du ikke massere eller gnide på det behandlede område (med mindre at anden instruks gives af mig). Du bør ikke udsætte det behandlede område for ekstrem varme (eks.solarium eller solbad) eller ekstrem kulde i de første dage efter behandlingen. Når filleren er integreret i vævet, tilpasser det sig ganske hurtigt konsistensen i det naturlige væv. 

Op til nogle uger efter behandling er du velkommen til at møde i klinikken til en opfølgende kontrol. Her kan du få svar på eventuelle spørgsmål og vi kan gennemgå resultatet. Når gelen har lagt sig til, kan der i nogle tilfælde være behov for at efterfylde/efterbehandle enkelte steder for, at opnå den mest optimale korrektion – en såkaldt touch-up behandling. 

Tid til dig

Online booking

Svar på spørgsmål

SKAL JEG HAVE EN FORUNDERSØGELSE?

Ja det skal du. I følge retningslinjerne fra Styrrelsen for Patientsikkerhed, skal du have en forundersøgelse mindst 2 dage før din behandling. Dette er både gældende for filler og botox.

Reglerne for betækningstid er kun gældende før din første behandling i klinikken – også selvom du tidligere har værert til forundersøgelse ved en anden klinik.

Filler forundersøgelse sker ved fysisk fremmøde.
Botox forundersøgelse kan ske fysisk men også online via facetime.

ER DER BIVIKNINGER TIL FILLER?

Risikoen for bivirkninger er meget lille, når du bliver behandlet af en erfaren og dygtig behandler. 

Efter de fleste behandlinger vil der være lokal rødme, ømhed og hævelse som aftager inden for nogle dage. Blå mærker  efter behandling ses forholdsvis hyppigt og aftager efter ca 1 uge.

Ved læbeforstørrelse hæver læberne kraftigt op, bliver typisk blå, fremstår asymetriske og strutter meget ud. Det endelig resultat kan først vurderes efter 3 uger. 

Andre typer bivirkninger er meget sjældne, men kan dog forekomme såsom lokale reaktioner med ”granulom”-dannelse (”knuder”) eller overfølsomhed.  Da der ved behandling prikkes hul på huden, er der også mulighed for en infektion. Yderst sjældent er det sket, at gelen injiceres i et blodkar. Huden bliver bleg men ofte med et ”spættet” hvidt/rødt udseende og med smerte/svien.

HVOR LÆNGE HOLDER DET?

I følge producenterne holder filler mellem 3 -12 måneder. Dog er dette individuelt.

Filler i læberne holder typisk ikke så godt de første par gange og kræver derfor mellem 2 og 3 behandlinger for et holdbart og synligt resultat. 

Filler øvrige steder i ansigtet holder længere tid, da det er muligt at benytte kraftigere og hårde fillerprodukter. 

Studier har vist, via MR-skanninger, at filler stadig kan ligge i vævet 10-20 år efter og at filleren i nogle tilfælde har flyttet på sig. 

HVAD HVIS MAN FORTRYDER?

Filler er ikke permanent. Som udgangspunkt forsvinder filler af sig selv over tid, men er du utilfreds eller blot ønsker at fjerne din filler anbefaler jeg altid at man får det opløst. 

For at opløse filler injicere man Hyalase. Hyalase bryder forbindelsen mellem molekylerne og så forsvinder filleren indenfor 24 timer. 

HVAD ER FORSKELLEN PÅ FILLER OG BOTOX?

Botox forhindre sammentrækning af musklerne og derved dannelse af rynker.

Når man snakker om rynker, snakker man om 2 typer. Dynamtiske og statiske rynker. 
Dynamiske rynker, er rynker som fremkommer når man laver bevægelser i ansigtet, men forsvinder igen når man slapper af i ansigtet
Statiske rynker, er rynker som forbliver i huden, selvom man slapper af i ansiget. 

Botox forhindre dannelse af dynamtiske rynker, dvs det er ikke muligt at fremprovokere rynker. 
Botox hjælper ikke på statiske rynker, da disse allerede er tilstede når ansigtet slapper af. Huden har taget skade (mistet kollagen og elastisn), grundet mange års bevægelse det samme sted. 

 

“Filler fylder ud”. Ikke permanent filler er sterile geler, der består af vand, stabiliseret hyaluronsyre og lokalbedøvelse. Hyaluronsyre er hudens egen byggesten. Ved at tilføre hyaluronsyre til huden, kan huden gøres mere smidig og tabt volumen kan erstattes.

Injektion af filler kan derfor korrigere linjer, statiske rynker og folder i ansigtet, forstørre læberne og danne ansigtskonturer. Fillers bruges også til at genoprette hudens elasticitet og reducere uregelmæssigheder i hudens overflade.

KAN MAN HOLDE DET HEMMELIGT?

Generelt er svaret ja. De første par dage efter behandlingen kan det være svært at skjule at man har fået lavet en fillerbehandling grundet hævelse og blå mærker. Når dette er forsvundet, vil de færreste omkring en bemærke præcis hvad man har fået lavet. Typisk bemærker folk at der er sket en positiv ændring, men de kan ikke spotte hvad. Det er præcis den effekt langt de fleste ønsker.