BLIV KOSMETISK  SYGEPLEJERSKE KØBENHAVN & AALBORG

 

Love your work

BLIV KOSMETISK SYGEPLERSKE

Love your work

HVEM KAN BLIVE

kosmetisk behandler

Udtrykket “kosmetisk sygeplejerske” gør sig ikke kun gældende for sygeplejersker. Det mest retvisende ville være at kalde det “kosmetisk behandler”, for både da læger, tandlæger og tilmed SOSU’er har også mulighed for at tage denne uddannelse.

1. Sygeplejersker
Sygeplejersker skal have 20 superviserede behandlinger pr område man ønsker godkendelse til, for at blive godkendt hos Styrrelsen for Patientsikkerhed. Dvs 20 superviserede botox behandlinger og 20 superviserede filler behandlinger.

2. Læger
Læger skal have 20 superviserede botox behandlinger og 30 superviserede filler behandlinger. Årsagen til dette er, at læger må være klinikansvarlige for hvad angår fillerbehandlingen, uden en speciellæge bagved.

3. SOSU eller anden sundhedsfaglig uddannelse
De skal have 200 superviserede behandlinger pr område de ønsker godkendelse til, for at blive godkendt hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Dvs 200 superviserede filler behandlinger. Dette garantere ikke godkendelse da det vurderes individuelt hos STPS, men det er de retningslinjer som er givet fra deres side.

HVORDAN BLIVER MAN

Kosmetisk sygeplejerske

Uddannelsen til kosmetisk sygeplejerske (kosmetisk behandler) har de seneste år vakt stor interesse blandt sygeplejersker og læger. I takt med at efterspørgelsen er steget, er udbuddet af uddannelses muligheder ligeledet steget.

Der er 2 måder du kan blive kosmetisk sygeplejerske (kosmetisk behandler) på – fælles for alle uddannelserne er at du vil modtage din uddannelse fra private udbyder. Der findings ingen offentlig udannelse.

1. Gruppeuddannelse
De mest kendte og anvendte forløb er via større  kosmetiske klinikker, disse kaldes typisk akkademier. Her vil du modtage din  uddannelse, teroretisk og praktisk, som en del af en større gruppe. Du skal efterfølgende ud og finde en klinik der vil registeret/ansætte dig. Først når denne klinik indsender dine papir vil du blive registreret hos Styrrelsen for Patientsikkerhed. Uddannelsen som kosmetisk sygeplejerske (kosmetisk behandler) for så vidt angår både botox og filler koster typisk mellem 60-150.000 DKK.

2. Mesterlærer
En anden og meget eftertragtet mulighed er, at komme i et mesterlærer forløb. Her vil du modtage undervisning 1:1 eller 1:2. Fordelen ved dette er, at din undervisning og specielt den praktiske kunnen efter uddannelse, er væsentligt højere end ved ’akademi uddannelse’. I mange tilfælde får kursisten også lov at lave betydeligt flere end de lovmæssigt påkrævet behandlinger. Der findes ikke mange steder de tilbyder mesterlærer, men det gør jeg hos Klinik Maditten.

MEST HYPPIGE SPØRGSMÅL

HVAD ER EN KOSMETISK BEHANDLER

Kosmetisk sygeplejerske / kosmetisk behandler er en betegnelse, som bruges om sygeplejersker, læge eller anden sundhedsfaglig person, der udfører kosmetiske behandlinger som ex:

– Botox (botulinum toxin)
– Filler (ikke permanente)
– IPL-hårfjerning
– Fjernelse af karspringninger
– Fedtfrysning
– Syrebehandlinger
– Dermapen 

HVILKEN BAGGRUND SKAL MAN HAVE

For at kunne tage uddannelsen, skal man først og fremmest være uddannet speciallæge, læge, tandlæge eller sygeplejerske. Anden relevant uddannelse som SOSU kan også tage en kosmetisk behandler uddannelse men kravene hertil er noget højere. 

HVORDAN BLIVER JEG KOSMETISK BEHANDLER

Man skal have terortisk undervisning samt nedenstående

Sygeplejersker:
Skal have 20 superviserede behandlinger pr område (ex, filler, laser mm) man ønsker godkendelse til, for at blive godkendt hos Styrrelsen for Patientsikkerhed.

Læger:
Læger skal have 30 superviserede botox behandlinger og 30 superviserede filler behandlinger. Årsagen til dette er, at læger må være klinikansvarlige for hvad angår fillerbehandlingen, uden en speciellæge bagved. De ny regler har fastsat af læger med 50 superviserede behandlinger kan syge dispensation til selv at må forundersøge til botox konsultationer, men dette er meget nyt og stadig en smule usikkert. 

MÅ JEG SÅ BEHANDLE

Nej ikke helt endnu. Efter registeringskurset skal du ansættes i en eksisterende klinik eller åbne din egen. De fleste vælger at lade sig ansætte i en kosmetisk klinik efter uddannelsen. Her vil den klinik ansvarlige læge indsende dine papir til Styrrelsen for Patientsikkerhed  Behandlingstiden er mellem 2 uger til 2 måneder. Efter godkendelse er du registreret som “medhjælp”. Dvs du arbejder under den eller de læger som er tilknyttet klinikken. Du må selv varetage behandlinger, mens nogle forundersøgelser ex botox skal udføres af en læge.

Overvejer du at blive selvstændig, skal du derfor have et samarbejde med en hertil godkendt læge. Dette vil vi komme mere ind på under vores kursus.

KAN DET BETALE SIG

Så snart du er uddannet, kan din kommende arbejdsgiver sætte dig i arbejde med det samme og det gør dig til en yderst attraktiv arbejdskraft. Der uddannes rigtig mange kosmetiske sygeplejersker årligt og udbuddet af jobs er begrænset. Med en mesterlære skiller du dig ud fra de andre ansøger og du vil stå stærkere i forhold til fremtidige jobs, da din kommende arbejdsgiver skal bruge færre timer på at dygtiggøre dig.

KOM I MESTERLÆRE

filler uddannelse

Hos mig har du mulighed for at komme i mesterlære forløb til din filler-uddannelse.

Filler er uden tvivl den sværeste disciplin at mestre og netop derfor er det yderst vigtigt at du modtager intensiv og fokuseret undervisning fra starten. Der uddannes rigtig mange kosmetiske sygeplejersker årligt og udbuddet af jobs er begrænset. Med en mesterlære skiller du dig ud fra de andre ansøger og du vil stå stærkere i forhold til fremtidige jobs, da din kommende arbejdsgiver skal bruge færre timer på at dygtiggøre dig.

Forløbet indebære terori og praktisk behandling af modeller. Ved dette mesterlære forløb har vi mulighed for at skræddersy forløbet specielt til dig og dine ønsker.

Efter endt uddannelse har jeg mulighed for at registere dig i min klinik. Det betyder du er sikret godkendelse af dine papir og dine kompetencer. Desuden har du mulighed, hvis dit primær mål er at blive selvstændig, at tilkøbe enten en Step for Step bog, om alt fra registreringer, lovgivning, CVR, moms og lønsom mm. Alt det jeg selv manglede da jeg skulle gå selvstændig.

Fra foråret forventes det at jeg kan tilbyde en samlet uddannelse for både filler og Botox. 

HVAD KOSTER EN

filler uddannelse

FOR SYGEPLEJERSKER

1:1 mesterlære

Filler registeringskursus…………………….65.000 DKK

Botox registeringskursus…………………..65.000 DKK

Filler & Botox registeringskursus…….110.000 DKK

FOR LÆGER

1:1 mesterlære

Filler
registeringskursus………..75.000 DKK

Botox
registeringskursus………..75.000 DKK

Filler & Botox
registeringskursus………130.000 DKK

REGISTERINGSKURSUS 

filler

FØR OG EFTER

billeder

Følg klinikken på instagram eller facebook for de nyeste billeder eller tag et kig i galleriet her på hjemmesiden.